tisdag 27 oktober 2009

HAPPY HALLOWEEN!

Halloween närmar sig o mamma & jag har pysslat lite idag. Vi har gjort denna fina lyktan som lyser på våran trappa ute i mörkret. Den är super läskig...
Halloween är en sammandragning på All Hallows Eve (Alla Helgons Dag) och har sitt ursprung ifrån de Brittiska öarna som Irland, Skottland och Nederländerna. I mitten av 1800-talet under imigrationen till USA togs Halloweens traditionerna med och har där i USA vuxit till en riktig "trick och treat" helg. Inte förrän i slutet på 1990-talet var vi redo att ta oss an denna busiga helg i Sverige. Så fyll godisskålen i helgen och bjud alla monster som knackar på eran dörr, annars får ni förbereda er för busigheter.
Happy Halloween allihopa!


Buuuuuuu..........


Super Duper Go Pumpa- & Morotskaka

100 g rumsvarmt smör,
2½ dl strösocker,
3 ägg,
1 bit pumpa (ca 200g),
2 morötter (ca 200 g),
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
2 tsk kanel

Kräm:
25 g smör,
250 g kesella,
1 dl florsocker,
1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175*. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
2. Skala & finriv pumpa och morötter. Rör ned det i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
4. Häll smeten i en bröad form, ca 24 cm eller i ca 18 st vackra muffinsformar.
5. Grädda i nedre delen av ugnen kaka ca 40 min, muffinsformar; prova din väg fram.
6. Krämen: Smält smöret, låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen. När kakan har svalnat kan du bred på krämen. Förvara i kylen till servering. Garnera gärna med kokos lr. strimlat apelsinskal.
Lycka Till!

1 kommentar:

Pyssellisa sa...

Åh vad fin! Jag hoppas jag hinner göra en jag också. Och muffinsen ser ju supergoda ut! Happy Halloween till er också! Kramar