Halloween närmar sig o mamma & jag har pysslat lite idag. Vi har gjort denna fina lyktan som lyser på våran trappa ute i mörkret. Den är super läskig...
Halloween är en sammandragning på All Hallows Eve (Alla Helgons Dag) och har sitt ursprung ifrån de Brittiska öarna som Irland, Skottland och Nederländerna. I mitten av 1800-talet under imigrationen till USA togs Halloweens traditionerna med och har där i USA vuxit till en riktig "trick och treat" helg. Inte förrän i slutet på 1990-talet var vi redo att ta oss an denna busiga helg i Sverige. Så fyll godisskålen i helgen och bjud alla monster som knackar på eran dörr, annars får ni förbereda er för busigheter.
Halloween är en sammandragning på All Hallows Eve (Alla Helgons Dag) och har sitt ursprung ifrån de Brittiska öarna som Irland, Skottland och Nederländerna. I mitten av 1800-talet under imigrationen till USA togs Halloweens traditionerna med och har där i USA vuxit till en riktig "trick och treat" helg. Inte förrän i slutet på 1990-talet var vi redo att ta oss an denna busiga helg i Sverige. Så fyll godisskålen i helgen och bjud alla monster som knackar på eran dörr, annars får ni förbereda er för busigheter.
Happy Halloween allihopa!
Super Duper Go Pumpa- & Morotskaka
100 g rumsvarmt smör,
2½ dl strösocker,
3 ägg,
1 bit pumpa (ca 200g),
2 morötter (ca 200 g),
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör,
250 g kesella,
1 dl florsocker,
1 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör,
2½ dl strösocker,
3 ägg,
1 bit pumpa (ca 200g),
2 morötter (ca 200 g),
3 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver,
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör,
250 g kesella,
1 dl florsocker,
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175*. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
2. Skala & finriv pumpa och morötter. Rör ned det i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
4. Häll smeten i en bröad form, ca 24 cm eller i ca 18 st vackra muffinsformar.
5. Grädda i nedre delen av ugnen kaka ca 40 min, muffinsformar; prova din väg fram.
6. Krämen: Smält smöret, låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen. När kakan har svalnat kan du bred på krämen. Förvara i kylen till servering. Garnera gärna med kokos lr. strimlat apelsinskal.
2. Skala & finriv pumpa och morötter. Rör ned det i smeten.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
4. Häll smeten i en bröad form, ca 24 cm eller i ca 18 st vackra muffinsformar.
5. Grädda i nedre delen av ugnen kaka ca 40 min, muffinsformar; prova din väg fram.
6. Krämen: Smält smöret, låt det svalna. Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen. När kakan har svalnat kan du bred på krämen. Förvara i kylen till servering. Garnera gärna med kokos lr. strimlat apelsinskal.
Lycka Till!
1 kommentar:
Åh vad fin! Jag hoppas jag hinner göra en jag också. Och muffinsen ser ju supergoda ut! Happy Halloween till er också! Kramar
Skicka en kommentar